top of page

Här i arkivet kommer det finnas lite av varje.

 

 

Tanken med detta arkiv är att man ska finna lite av det vi gjort under åren. Ännu så länge finns det inte så mycket att läsa om och titta på. Men vår förhoppning är att det ska bli mer med tiden.

stulenkärlek.png
2023 - Stulen kärlek

July 14, 2023

Nu är vi inne på vårt nionde år och valet i år föll på Stulen kärlek skrivet av Krister Classon (Vallarnas friluftsteater). Detta år hade vi en fantastisk ensemble, med import från Island och Ryssland. 
Vi lyckades inte hålla uppe publiktillströmningen från förra sommaren, men får ändå vara nöjda. Vi hade bra med publik och den var mycket nöjd med vad vi gav. Många skratt och härliga spontana applåder. Vi fick även många glada tillrop och hälsningar från vår kära publik.

Tyvärr var inte vädret med oss som tidigare år. Det låg regn i luften många föreställningar. Som tur var blev det inget regn förutom på en föreställning, som vi ställde in. 

Vi råkade också ut för sjukdom i ensemblen. Och vår kära sufflör, Ragnhildur, fick ikläda sig rollen som Adam, herrn i huset. Vilket hon gjorde med den äran.

DPFH.png
2022 - Dömd på forehand

July 15, 2022

 

I år tog vi ett lokalproducerat manus; ett från Johan Gille och Peter Nytröm på Lerbäcks teater. De hade spelat denna bara några år tidigare, men vi chansade på att deras publik inte är densamma som vår. Och det gick hem. Detta år hade vi publikrekord och efter fösta spelhelgen var samtliga föreställningar slutsålda. Något vi inte varit med om tidigare.
Vädret var inte med oss som tidigare, var tvungna att ställa in en föreställning på grund av elakt regn som forsade ner.

Affischbild Landsministerns högra hand.png
2021 - Landsministerns högra hand

July 28, 2021

 

Sjunde årets fars på hembygdsgården var en lite nervös resa. När vi började att repetera i februari, visste vi inte om vi skulle kunna ha någon publik alls. Nu hade vi tur och restriktionerna lättade lagom till att vi skulle ha premiär. Vi kunde ha tagit in många fler än vi gjorde, men vi valde att följa samma regler vi hade förra året, begränsade till 40 personer i publiken. Allt för att alla skulle känna sig säkra.
Vädret hade vi också lite tur med. Solen sken på varje föreställning, utom sista. Då kom det någon skur.

svit222-transp.png
2020 - Svit 222

July 26, 2020

 

Detta sjätte år var inget sig likt. En pandemi som for över jorden och gjorde det svårt för alla kulturella arrangemang. Hålla avstånd, max 50 personer i publiken med mera.
Eftersom vår gradäng tar 80 personer bestämde vi oss för att begränsa publiken till 40 personer. Alltså varannan plats tom.

Det gick vägen och vi fick faktiskt sända iväg publik de sista föreställningarna då det var fullsatt.

Tyvärr satte regnet lite krokben för oss, och vi var tvungna att ställa in premiären. Det var rena rama vattenfallen som kom ner. Det kändes konstigt, men vad gör man?

Transp.png
2019 - En riktig soppa

July 12, 2019

 

Ett litet jubileum - femte året vi kör på hembygdsgården. Nu är vi verkligen igång mot att bli en riktig tradition.

Och det blev publikrekord i år. En beläggning på över 80 procent. Vi är så nöjda. 
Hoppas att vi ses igen nästa gång vi sätter upp något.

Vädret var med oss även denna sommar. Inget regn på någon föreställning. Det hände att det regnade innan, eller efter, men aldrig under föreställningarna.

Det har varit mycket givande att höra era fnissanden och skratt. Om nu skratt förlänger livet, så har vi förlängt livet många år på vår härliga publik.

Tack igen härliga publik

Fullt Frisk! Affischbild 10 %.jpg
2018 - Fullt frisk!

July 13, 2018

 

Fjärde sommaren och nu börjar det kännas som att vi verkligen är på väg att bli en "sommarteaterinstutition" i Hallsberg. Publiken hittade hit och vi hade väldigt bra publiksiffror. Detta var en otroligt varm och torr sommar. Vi hade kanske till och med kunnat ha än mer publik om de vetat att de satt i skugga på kvällarna.
På matinéerna på söndagseftermiddagarna var det olidligt varmt på i gradäng och på scen. Endast sista föreställningen fick lite regn. Men vi väntade ut det med en halvtimme, sedan körde vi även den utan regn.

En pudel i verkstan - bild 25 %.jpg
2017 - En pudel i verkstan

July 14, 2017

 

Nu har vi blivit tradition. Tredje året och vi spelade hela tolv föreställningar. Vi hade med pyroteknik denna sommar. Det small rejält två gånger varje föreställning, när det skulle föreställa att det small i verkstaden.

#Hönor och svärmeri logga stor.jpg
2016 - Hönor och svärmeri

July 15, 2016

 

Andra året, och nu under egen flagg - Teater Hallsberg. Vi spelade nio föreställningar och det var ett högt snitt på besökssiffrorna. Nästan fullsatt varje föreställning. Några var till och med överfulla. Nu hade vi även vår gradäng som vi fått av Karlskoga kulturskola, tack för den. Fungerade hur bra som helst.

Affisch.jpg
2015 - Em@jl & kärlek

July 10, 2015

 

Detta var det första vi gjorde på Hallsbergs hembygdsgård. Innan vi startat föreningen. Studiefrämjandet i södra Närke stod för produktionen. Vi spelade bara sex föreställningar och det kom inte så mycket publik som vi hoppats på. Vi hade vädret emot oss lite grand.

bottom of page