top of page

VI SOM GJORDE DET 2016

Max Jansson

Max Jansson
– John Rutenius


Max älskar att stå på scen och skådespela. Trots att han haft fobi för att möta en publik sedan högstadiet. Turligt nog har han arbetat bort detta. Vilket är tur för oss i publiken då han är en fullfjädrad komiker och har en fantastisk känsla för timing.

Max var med förra sommaren när vi satte upp Em@jl & kärlek, där han hade en av huvudrollerna. Innan dess har han spelat några pjäser med Hällefors folkhögskola när han gick skådespelarlinjen där.

Hans favoritcitat är: Om livet ger dig citroner, gör äppeljuice och låt alla andra undra hur i helvete du gjorde.

Max om John Rutenius – Han är en riktig fegis som tror att han har full kontroll. Så fort någon tar bort den tron från honom blir han en riktig toffel.

Lasse Hammarbacken

Lasse Hammarbacken
– Åke Rutenius


Lasse står på scen för att det verkar vara kul och han vill utmana sig själv. Och det är vi glada för. Han gör en Åke Rutenius med mycket pondus. Sträng, men rättvis.

Lasse gör debut på teaterscenen och har inga tidigare erfarenheter av att stå på scen. Detta märks inte alls. Han är en naturlig skådespelare och gör sin karaktär mycket trovärdig.
Är före detta, lantbrukare, yrkesförare, anläggningsarbetare med mera.

Hans favoritcitat är: Allting går utom spädbarn och trasiga moraklockor.

Lasse om Åke Rutenius – En disträ och (under den kärva ytan) godhjärtad man med intresse för biodling.

Maria Lilja Johansson

Maria Lilja Johansson
– Lisa Fridhem


Här har vi vår teaterapa i gänget. Har spelat teater sedan barnsben och varit dansbandssångerska i nästan ett kvarts sekel.  Hon älskar att stå på scen och möta publik, och det märks. Att spela teater, revy, musikal är något av det roligaste hon vet. Att få kliva in i någon annan karaktär och leva ut.

Maria var med i förra sommarens Em@jl & Kärlek. Har tidigare sjungit med dansbandet Nikita, spelat bland annat musikaler, flertal småroller i filmer, statist i flera Wallander- och Beckfilmer. Ja, ni ser, en lång lista på Marias favoritcitat är: Go ahead, make my day… Punk! (Clint Eastwood)

Maria om Lisa Fridhem – Hon älskar Lisa som är lite lik henne själv. Lite vimsig, men snabb i replikerna. Det är en go´ gumma som har ett finger med i de flesta sysslorna på gården.

Bosse Erixzon

Bosse Erixzon
– Gunnar Ågren


Vet egentligen inte varför han ställer sig på scenen. Repetitioner går väl an, men sedan kommer föreställningarna, och då kommer nerverna med i spelet. Men det är ju väldigt kul, så det är antagligen därför.

Har spelat teater med lite olika föreningar och teatrar i länet. Revy med Nya Teatern, Kameleonten, Den feruktansvärda semällen och Kejsarens nya kläder med olika grupper inom Nya Teatern, Arns Cecilia och Markurells i Wadköping med Länsteatern, Anno 1789 för TV och filmen Rallybrudar är lita av vad han har gjort.

Bosses favoritcitat är: Inga kommentarer, men citera mig inte. Och Framtiden är inte vad den brukar vara.

Bosse om Gunnar Ågren – Tycker bra om honom, so far.

Frida Ingemansson Mattsson
Barbro Tergesten
Jimmy Oskarsson

Frida Ingemansson Mattsson – Anna Håkansson


Hon har en enkel och klar förklaring till varför hon står på scen. För att det är hemskans gott, och hon älskar teater.
Har inget att tillägga till detta. Säger som amerikanen; nuff said!

Började med teater när hon var 10 år, gick med i Teatersmedjan. En lokal teaterförening i Blekinge.
Där var hon med i ofantligt många pjäser och åtminstone fyra sommarteatrar.
Har varit scout, kan spela piano, klarinett, gitarr, blockflöjt och håller på att lära sig munspel. Kan några fler instrument men bara lite. Även Frida var med förra sommaren i Em@jl & kärlek.

Fridas favoritcitat är: Show must go on. (Queen)

Frida om Anna Håkansson – En jobbig bortskämd tös, som är golddigger.

Barbro Tergesten
– Rigmor Håkansson


Gillar att stå på scen därför att det är roligt. Tycker att hon växer som människa, och det är bara en bonus.

Barbro har provat många saker. Har bland annat spelat volleyboll och varit ungdomstränare. Kör gärna sin motorcykel. Hon har jobbat som projektledare, ekonomiassistent, yogalärare, fruktträdsbeskärare, livscoach, och en del annat. På scenen gör hon debut i sommar.

Barbros favoritcitat: You never know how strong you are, until being strong is the only option you have. (Bob Marley)

Barbro om Rigmor Håkansson - Hon gillar Rigmor. Precis som Barbro tycker hon om mat, lite motion, och är ganska förnuftig. Hon har även ett gott öga till det motsatta könet.

Jimmy Oskarsson
– Sonny Bladberg


Detta är andra sommaren som Jimmy är med och spelar på Hallsbergs hembygdsgård. Förra året hade han en dubbelroll. Nu i år räcker det med en roll. Han står på scen för att det är en kul grej för honom helt enkelt.

Tidigare erfarenhet av teater är en skolpjäs i lågstadiet där han spelade Josef och för något år sedan så framförde han tillsammans med en kompis en liten sketch på Sturepalatset när Länsteatern hade sin Made in länet i Kumla. Förutom dubbelrollen i Em@jl & kärlek förra sommaren.

Jimmys favoritcitat är: Man kan inte undvika livets utmaningar, men man kan övervinna livets utmaningar.

Jimmy om Sonny Bladberg – Han är en knäpp, men rolig person som har sina smarta tillfällen.

Rod Cansby

Rod Cansby

Regissör och producent

Hönor och svärmeri

Nu är det bestämt, i sommar blir det Håkan Klamas farsartade lustspel "Hönor och svärmeri" som ska uppföras på Hallsbergs hembygdsgård. Vi har precis börjat repetera och redan nu så skrattar vi härligt till en massa förvecklingar.

 

Hönor & Svärmeri är ett farsartat lustspel som utspelar sig på 50-talet. Den 39-årige John ska äntligen gifta sig med den betydligt yngre Anna. Det enda som återstår är att övertala Johns kärve far, Åke, att betala kalaset. När sen Åke försvinner, den blivande svärmodern Rigmor blir akut hungrig, drängen Gunnar bär in vedträna ett i taget och en raggare från Hidinge blir av med kläderna blir situationen alltmer komplicerad. Alltmedan hushållerskan Lisa funderar vidare på det…

 

Det kommer bli en härlig skrattfest. Du kommer väl?

Oscar Isaksson

Oscar Isaksson

Regiassistent och sufflör

bottom of page