top of page

Några ord från regissören…

EM@JL & KÄRLEK SOMMAREN 2015

 

Ett folklustspel om e-mejl och kärlek med försäkringar, uthyrning och turism. Mjölkbonden och ungkarlen Holger Andersson har byggt om sitt hönshus, för att hyra ut till turister. Holger har fått kontakt på internet med en Fröken Solstråle från Karlstad och inväntar henne. En kvinnlig försäkringsagent från försäkringsbolaget "Sol och vår" kommer före. Holgers nyfikne granne, Nisse, lägger sig i, och förvecklingarna börjar.

Föreställningar
Lördag 18 juli 18.00 Premiär
Söndag 19 juli 14.00 och 18.00
Lördag 25 juli 18.00
Söndag 26 juli 14.00 och 18.00

Biljettpris
Vuxna 120 kronor
Barn/ungdom 6 - 12 år 60 kronor
Familj två vuxna, två barn/ungdom 320 kr

Biljetter finns att köpa på Nortic
- www.nortic.se
- Biblioteket i Hallsberg
- Bokas via biljettinformation@gmail.com
- Eller bokas på Facebook via Rod Cansby.

Vill du ha mer information eller fråga något kan du mejla till biljettinformation@gmail.com.

Vi spelar utomhus och vid eventuellt regn bör du ta med regnkläder. Paraplyer undanbedes då de skymmer sikten för de som sitter bakom dig.

Rullstolar är inga problem, kontakta oss bara innan så vi kan planera de övriga stolarna.
Handikapptoalett finns.

I vintras satt jag och funderade lite på vad jag skulle göra på min semester i sommar. Åka utomlands kanske? Bada sola och bara ta det väldigt lugnt? Nej, varför då? Jag valde istället att sätta upp ett lustspel på Hallsbergs hembygdsgård.
Resan började med att leta efter ett passande manus. Ville inte ha för många skådespelare. Förra året satte Elin Eriksson upp ett spel om Karin Bergöö, där var det massor av folk inblandade. Jag ville göra en lite mindre uppsättning. Och så hittade jag Em@jl & Kärlek, skrivet av Anna Nyman. En lokalkändis från Vintrosa. Det vore att ljuga att säga att det har varit en lätt resa för oss inblandade. Vi har haft skådespelare som hoppat av och haft svårt att hitta nya. Svårt att få ihop repetitionstider, då vi alla är upptagna på andra håll. Det ena med det andra.
Men nu är vi framme och jag är så stolt över mina skådespelare som stått ut med mig och min grinighet som gubbe och regissör. Vi har haft roligt, kul, festligt, glatt, skojsamt och inte minst trevligt.
Alla har jobbat hårt, inte bara med replikerna, utan även med karaktärerna. De har tagit till sig historien och gjort den till sin. Jag hoppas att ni nu vill ta emot vår berättelse och njuta en stund. Släpp vardagen med disk, obetalda räkningar, golv som borde dammsugas och obäddade sängar. Det där kan du göra i morgon. Nu önskar jag dig en skön resa ut till Vallagården, två mil söder om Hallsberg, för att träffa Holger, Nisse, Britten och alla andra som dyker upp.
Luta dig tillbaka och låt dig svepas in i vår historia.

 

Rod Cansby
Regissör

bottom of page