top of page

Stulen kärlek - inspelad 23 juli 2023 på Hallsbergs hembygdsgård

Bosse är en godhjärtad, naiv inbrottstjuv, som är ute efter en värdefull tavla som det rika men spänningslösa paret Berit och Evald är ägare till. Tjuven stöter på patrull när Jerker överraskande dyker upp. Han är en engagerad och frågvis försäkringsman som är ditringd av Evald för värdering av tavlan. Det komplicerar det hela förstås. Det gör heller inte saken bättre att det nyfikna, nyinflyttade pensionärsparet Adam och Eva Persson ränner ut och in i huset i väntan på att deras möbler ska anlända och då skapas så klart maximala förväxlingar.

 

Den hade premiär på Lisebergsteatern i Göteborg under hösten 2004, där den gick i 120 slutsålda föreställningar och sågs av 75 000 personer. I rollerna sågs bland andra Mikael Riesebeck, Ulf Dohlsten, Annika Andersson och Thomas Hedengran.

Revy-veteranen Laila Westersund gjorde comeback efter några års uppehåll från scenen. Under hösten 2005 fortsatte farsen på Intiman i Stockholm och under vår-vintern 2007 gick den ut på turné i landet.

År 2019 fick pjäsen nypremiär på Vallarnas friluftsteater. Mikael Riesebeck upprepade rollen som inbrottstjuven Bosse Bengtsson. Nu har turen kommit till Hallsberg och vi spelar mellan 14 och 29 juli.

 

I rollerna

Bosse - Benny Axelsson

Berit - Johanna Immo

Jerker - Björn Jakobsson

Evald - David Sindmark

Eva - Tatiana Solodova

Adam - Ulf Hjelting

 

Ljudtekniker - Erik Lundvall Broberg

Sufflör - Ragnhildur Yr Gunnarsdottir/Cecilia Jakobsson

Regi/producent - Rod Cansby

Scenbygge - Teater Hallsberg

Musik/slutlåt - Nu drar vi Text - Carola Henriksson Musik - Jerker Berggren Bearbetning - Anders Ekstrand

Dömd på forehand - inspelad 21 juli 2022 på Hallsbergs hembygdsgård

Jodå, visst blev det fars på hembygdsgården även denna sommar. I sommar vågar vi oss på lite lokalproducerat. År 2019 satte Lerbäcks teater upp Dömd på forehand, och nu sätter vi tänderna i den och spelar den på vårt sätt, utomhus och utan trerätters i pauserna. Men till ett mycket lägre pris.

Premiär var den 15 juli klockan 19:00 på Hallsbergs hembygdsgård och som vanligt var det några nya ansikten och några ni sett förut.

Här har ni handlingen i korthet:

Advokat Jimmy Bråvall väntar besök från en blivande klient, den kände tennisspelaren Patrik Simonsson. Snart dyker också Spencer Granhage från domarnämnden upp på kontoret, med sin vän justitieministerns dotter Tindra, som Jimmy har lovat jobb åt. Allt för att hålla sig väl med domarnämnden och få en eftertraktad domartjänst. Synd bara att Tindra inte verkar ha någon som helst erfarenhet. Och synd att hennes fixering vid horoskop ger upphov till så många missförstånd. Jimmy och hans gamle vän Tor-Peder som dykt upp på kontoret med en värdefull gravid vädurskanin i släptåg finner sig plötsligt av misstag förvandlade till Patrik Simonssons lejda mördare och både kärlek och framtidsplaner hotas när karusellen av förvecklingar snurrar vilt.

 

I rollerna: Jimmy Bråvall - Max Jansson

Maria Quist - Linda Nordin Johanson

Tor-Peder "Gullan" Gullbrandsen - Andréas Ludvigsson

Vivianne Gullbrandsen - Michaela Jakobsson

Spencer Granhage - Erik Nilsson

Tindra Leijonfeldt - Alexandra Antonsson

Patrik Simonsson - Jimmy Borg

 

Regi: Rod Cansby

Regiassistent: Benny Axelsson

Sufflör: Ragnhildur Ýr Gunnarsdóttir

Ljudteknik: Erik Lundvall Broberg

Landsministerns högra hand - Inspelad 28 juli 2021 på Hallsbergs hembygdsgård

Årets fars i Hallsberg heter Landsministerns högra hand och är skriven av Micke Andersson, samme dramatiker som de två tidigare två åren. Vi måste gilla hans sätt att skriva.

Landsministerns högra hand är skriven med samma fart och schwung som En riktig soppa och Svit 222.

Premiär blir det fredagen den 16 juli på Hallsbergs hembygdsgård klockan 19.00. Du kommer att känna igen några av skådespelarna. Som vanligt är det några nya ansikten. Förhoppningsvis kommer de att gilla vara med hos oss och återkomma i framtida spel.

Många är vi säkert som undrar vad som försiggår på Rosenbad egentligen. Vi kan ju bara hoppas att det inte går till som i denna pjäs. Sveriges Landsminister har, som man säger, kvinnotycke och om hans snedsteg skulle komma ut så kommer nog opinionssiffrorna att sjunka som en sten.

Det är hans högra hand, Roland, som ska se till att det inte händer. (Samt en massa annat som inte står i hans arbetsbeskrivning, som till exempel läckande kranar, frysande isbjörnar samt plötsligt vara gift med landsministern.)
Plötsligt börjar det dyka upp avslöjande artiklar på Expressbladet, det är nästan så man kan tro att det har ett öra inne på landsministerns kontor...

 

I rollerna:

Roland Svensson - Max Jansson

Landsminister Konrad Äreberg - Per Forss

Oppositionsledare Paula Fandin - Anna Karpova

Åsa Äreberg - Elin Bard

Sekreterare Ulrika Ljusberg - Linnéa Martinson

Naturminister Viola Qvist - Anna Marolt Wadström

Städerskan Elsa - Moa Larsson

 

 

Regi och producent Rod Cansby

Ljudtekniker Erik Broberg-Lundvall

Regiassistent/sufflör Oscar Isaksson

Svit 222 - Inspelad 22 juli 2020 på Hallsbergs hembygdsgård

Roligaste farsen i Hallsberg sommaren 2020!

 

En liga som får Jönssonligan att framstå som veritabla genier har just genomfört en kidnappning som ska generera en massa kosing. Men om man nu ska ligga lågt under tiden så ska man kanske inte ta in på en svit på stadens dyraste hotell, som dessutom styrs av en direktör med extremt moraliska värderingar. Inte gifta, inte dela rum.

Och vad gör man när offrets pappa vägrar betala lösensumma? Ja, offret i fråga blir i alla fall förbannad och historien tar en ny vändning…

Allergivarningen är hög då vi har en chef som är allergisk mot siffran 2 och en underhuggare som lider av kraftig polisallergi, men gillar chokladpudding.

 

Skriven av Micke Andersson framförd av Teater Hallsberg juli 2020 på Hallsbergs hembygdsgård.

 

I rollerna:

Kringlan - Per Forss

Bulan - Max Jansson

Hanna - Sidney Roman

Chefen - Anna Karpova

Lisa - Micaela Jakobsson

Direktören - Axel Isaksson

Torstensson - Erik Nilsson

 

Regi och producent Rod Cansby

Ljudtekniker Erik Broberg-Lundvall

Regiassistent/sufflör Sven-Anders Andersson

En riktig soppa -  inspelad 26 juli 2019 på Hallsbergs hembygdsgård

Närkes roligaste fars sommaren 2019!

 

En skrattfylld fars med många ingredienser. Hur ska det gå för Tobbe som har en fantastisk uppfinning i vardande. Kommer spionerna lägga beslag på den? Hur gå det med nätdejten, Tina? Ska grannen, Björn, ställa till det när han har sin älskarinna i Tobbes verktygsskjul? Hur kommer Björns fru, Monica reagera? Vad får Monica att förföra Tobbe? Varför är Tobbes mamma, Yvonne, på besök? Verkar det snurrigt? Inget mot vad det är. Välkomna att se denna fartfyllda fars med plats för skratt.

 

Skriven av Micke Andersson framförd av Teater Hallsberg juli 2019 på Hallsbergs hembygdsgård.

 

I rollerna:

Tobbe - Jonatan Niklasson

Björn - Max Jansson

Yvonne - Cilla Bjurström

Pernilla - Louise Österlund

Tina - Linnéa Martinson

Monica - Sidney Roman

 

Regi och producent Rod Cansby

Ljudtekniker Erik Broberg-Lundvall

Regiassistent/sufflör Sven-Anders Andersson

Fullt frisk! inspelad 26 och 27 juli 2018 på Hallsbergs hembygdsgård

Teater Hallsbergs fars sommaren 2018.

 

Denna fartfyllda skrattfars i två akter handlar om Olle, som hittat ett perfekt sätt att försörja sig! Nämligen genom bidragsfusk!? Dock hotas hans ekonomiska oberoende av en besökare från förr, en förvirrad moster, statliga inspektioner, en resa till Thailand, en oväntad polis, en taxichaffis från Norrland samt två säckar med misstänkt innehåll. Allt detta resulterar i en snurrande aktuell förväxlingsfars med hög skrattfaktor.

 

​I rollerna:

Olle Sjögren - Max Jansson

Ragnar Olsson - Jonatan Niklasson

Sonja Sjögren - Monique Landström

Lola Jönsson - Britt-Marie Johansson

Pia Ljunggren - Sandra Bäckman

Enok Widlund - Erik Nilsson

 

Regissör och producent Rod Cansby

Ljudteknker och sufflör Erik Lundvall-Broberg

Regiassistent Linnéa Martinson

En pudel i verkstan. Inspelad i juli 2017 på Hallsbergs hembygdsgård

Teater Hallsbergs fars sommaren 2017.

 

Denna pjäs är ett farsartat lustspel som utspelar sig på en mekaniskt verkstad. Handlingen kretsar kring en självgod chef med ekonomiska bekymmer, vilka han försöker gömma för både sin fru och hennes far - som också är företagets grundare och ägare.Chefens högra hand, den färgblinde kontorsnissen Krister, involveras mot sin vilja och tvingas till allt mer avancerade krumsprång för att hålla skeppet på rätt köl.I persongalleriet syns dessutom en skum entreprenör, en förförisk spanjorska, en kronofogde med en fäbless för mandelkubbar, en skendöd pensionär samt en kvinna som är både receptionist och levande uppslagsverk.

Vi spelade utomhus på Hallsbergs hembygdsgård med premiär 14 juli klockan 19.00. Därefter ytterligare 11 föreställningar.

 

I rollerna:

Bertil Augustsson: Anders Brinning

Hasse Molinder: Jimmy Oskarsson

Barbro Öhman: Monique Landström

Terese Augustsson Molinder: Barbro Tergesten

Krister Hult: Sture Johansson

Örjan Göransson: Håge Högquist

Anita, Terese mamma: Karin Örnell

Erik Aurén: Peter "Pinnen" Klawatsch

 

Ljudteknink: Erik Lundvall Broberg

Regiassistent/Sufflör: Oscar Isaksson

Regissör/Producent: Rod Cansby

Manusförfattare: Håkan Klamas

Hönor & Svärmeri inspelad 24 juli 2016 på Hallsbergs hembygdsgård, Verners backe.

Inspelat med endast en kamera. Håll till godo.

Detta farsartade lustspel utspelar sig på 50-talet. Den 39-årige John ska äntligen gifta sig med den betydligt yngre Anna. Det enda som återstår är att övertala Johns kärve far, Åke, att betala kalaset. När sen Åke försvinner, den blivande svärmodern Rigmor blir akut hungrig, drängen Gunnar bär in vedträna ett i taget och en raggare från Hidinge blir av med kläderna blir situationen alltmer komplicerad. Alltmedan hushållerskan Lisa funderar vidare på det…

Ja, vi har hängt på trenden. Vi gör Jerusalema challenge.

Vår egna applådtackslåt. Stort tack till Carola Henriksson och Jerker Berggren.

bottom of page