top of page

EN PUDEL I VERKSTAN SOMMAREN 2017

 

Denna pjäs är ett farsartat lustspel som utspelar sig på en mekaniskt verkstad. Handlingen kretsar kring en självgod chef med ekonomiska bekymmer, vilka han försöker gömma för både sin fru och hennes far - som också är företagets grundare och ägare.
Chefens högra hand, den färgblinde kontorsnissen Krister, involveras mot sin vilja och tvingas till allt mer avancerade krumsprång för att hålla skeppet på rätt köl.
I persongalleriet syns dessutom en skum entrepenör, en förförisk spanjorska, en kronofogde med en fäbless för mandelkubbar, en skendöd pensionär samt en kvinna som är både receptionist och levande uppslagsverk.

Vi spelar utomhus på Hallsbergs hembygdsgård med premiär:
14 juli klockan 19.00.

Därefter spelar vi följande datum:
Lördag 15 juli klockan 18:00
Söndag 16 juli klockan 15:00
Onsdag 19 juli klockan 19:00
Torsdag 20 juli klockan 19:00
Fredag 21 juli klockan 19:00
Lördag 22 juli klockan 18:00
Söndag 23 juli klockan 15:00
Onsdag 26 juli klockan 19:00
Torsdag 27 juli klockan 19:00
Fredag 28 juli klockan 19:00
Lördag 29 juli klockan 18:00

Biljetter köper du hos Nortic via länken
https://www.nortic.se/tickets/event/13352
Eller via en länk på vår hemsida
www.teaterhallsberg.se
Du kan också beställa via mejl info@teaterhallsberg.se
eller telefon 0700-414731.

Antalet platser är begränsat så gör gärna förköp.

Tänk på att vid eventuellt regn tillåter vi inte paraplyer då dessa skymmer sikten för bakomvarande. Vi har regnponchos till försäljning, men bäst är att ta med sig egna regnkläder.

Regissören har ordet...

Vad härligt det är med amatörteater. Helt vanliga människor träffas och arbetar fram en föreställning tillsammans. Sliter med texter, karaktärer och vad man ska göra på scen. Bara för att man älskar att göra det.

Men som amatör så är det inte bara scenarbetet som ska fungera, utan allt runt omkring också. Det ska byggas scenerier, kostym ska tas fram, ljudeffekter ska fixas, attribut och rekvisita ska till och ibland det där lilla extra som det tar tid att leta fram.
Som i år när vi ska ha pyroteknik på scen. Var hittar man det. Jo man söker bland sina teatervänner, och se, den som söker den skola finna. Vi fick tag i det till slut.

Varför har vi då valt just detta lustspel i år? Vi gillade Håkan Klamas förra manus och ville göra ett till denna sommar. När vi sedan började att arbeta med manuset, så upptäckte vi att det fanns bottnar i det som vi kunde stå bakom och verkligen lyfta fram.Jag säger inget mer om det, utan hoppas att du kommer förstå vad jag menar när du ser oss. En och annan överraskning kommer du säkert att finna.

Det är ett underbart gäng som Teater Hallsberg bjuder på i år och det har varit underbart jobbigt, stressigt och nervpirrande att jobba med dem. Men de levererar verkligen till fullo. Jag kunde inte vara mer nöjd än så här.

Vi i Teater Hallsberg säger - Håll till godo! - Många skratt blir det.

Rod Cansby
Ordförande/Regissör

bottom of page