top of page

VI SOM GJORDE DET 2017

Peter Klawatsch

Peter Klawatsch
– Erik Aurén
 

Peter  står på scen och spelar teater för att han tycker det är kul. Och för att han gett ett idiotiskt löfte till någon…(hmmm?)

Har tidigare bara gjort mindre saker som till exempel ett kort inhopp i Made in Kumla. Men har andra erfarenheter när det gäller att finna sig snabbt i olika situationer.

Hans favoritcitat är: Ta vara på livet, det går inte i repris.

Peter om Erik Aurén – En man som tycker livet är orättvist. Som gärna vill vara, eller önskar vara, lite bättre än vad han är.

Håge Högquist

Håge Högquist
– Örjan Göransson
 

Håge älskar att synas och höras. Ju större publik, desto roligare.

Det är första gången Håge spelar med Teater Hallsberg. Men han har stått på scen tidigare. Han har tidigare bland annat spelat politisk revy.

 

Hans favoritcitat är: Bli inte trött, bli inte trött min kära. Ge inte upp, ge inte upp min kära – Björn Afzelius

Håge om Örjan Göransson – Vi är olika, Örjan och jag. Både som person, till profession och sexualitet. Men jag har alltid varit intresserad av ”diamentrala” medmänniskor. Jag känner Örjan, och känner för honom.

Monique Landström

Monique Landström

– Barbro Öhman

Barbro tyckte att det var dags nu. Har varit nyfiken på detta att med agerande länge. Och nu fick hon möjligheten.

Monique gör debut som skådespelare i sommar. Har endast använt scenen till att arbeta som säljare och företagsguide. Men blyg har hon aldrig varit, mer än när hon spelat vid behov.

Hennes favoritcitat är: Jag kan allt! Har bara inte lärt mig allt, ännu.

Monique om Barbro Öhman – Gillar henne, hon är stabil och har skinn på näsan. Läraktig men aningen beläst. Busig och mysigt innovativ.

Karin Örnell

Karin Örnell

– Anita/Juanita

Karin står på scen för att hon tycker det är roligt och för gemenskapen med all trevliga medspelare.

Karin har spelat Kristin i Fröken Julie under gymnasietiden. Hon hade dramatik under ett år. Var med och gestaltade Hilda Bergöö i spelet om Karin Bergöö, I din skugga, 2014 på Hallsbergs hembygdsgård. Varit med Stora Mellösa teatersällskap och Svennevadspelen.

Hennes favoritcitat är: Livet är nu!

Karin om Anita – Hon är social, flirtig och gillar att bjuda på tequila.

Barbro Tergesten

Barbro Tergesten
– Therese Augustsson Molinder

Detta blir andra sommaren för Barbro som debuterade förra sommaren för Teater Hallsberg.
Hon tycker att det roligaste är alla skratten under våra repetitioner. Att hon dessutom får träna på rollgestaltning ser hon bara som en bonus.

Barbro var med redan förra året och spelade med i Hönor & Svärmeri. Har också hunnit med att göra lite radioteater under året.

Hennes favoritcitat är: Don’t ask questions you are not prepared to hear the answers to – Classiopeja

Barbro om Therese Augustsson Molinder – Ganska klok och sansad. Med ”lyckopiller” försöker hon hantera att hon gift sig med en man som inte alltid håller måttet.

Sture Johansson

Sture Johansson
– Krister Hult

Sture tycker det är roligt att få uppmärksamhet och gillar att stå i centrum. Dessutom tycker han om lagarbete och att jobba i grupp. Så teater är nästan det ultimata för honom.

Sture har varit med i Kraxkompaniet och deras uppsättningar i några år. Det har varit revyer och kriminalgåtor bland annat. Har även medverkat i Amatörteatersamverkan i Örebro läns uppsättning av ”Drottningens juvelsmycke” i Riseberga amfiteater sommaren 2013.

Hans favoritcitat är: Allt vad ni viljen att människor skola göra eder, skola ni också göra dem.

Sture om Krister Hult – En trasslig figur som inte haft det lätt i livet. Han har stora inlärningsproblem.

Anders Brinning

Anders Brinning

– Bertil Augustsson

Anders är ny i vårt gäng. Han tycker det är roligt att stå på scen och han trivs bra med det. Han har länge närt drömmen om att stå på scen.  Han tycker om att väcka lite lagom uppmärksamhet.

Anders har tidigare medverkat i Svennevadsspelen, Nya Närkesbergsrevyn och ”I din skugga” – sommarspelet i Hallsberg 2014.

Hans favoritcitat är: Never ride faster than your guardian angel can fly!

Anders om Bertil Augustsson – Han är i grund och botten en ganska snäll och go’ gubbe, som har lite svårt att släppa taget. Åldern är nog det enda vi har gemensamt. Jag gillar gubben.
Han är stolt över det han åstadkommit.

Jimmy Oskarsson

Jimmy Oskarsson

– Hasse Molinder

Jimmy började få upp intresset för skådespeleri i högstadiet, när han fick veta att det fanns teaterprogram på Karro, och för att han gillar att leka.

Jimmy har gått teaterprogrammet på Karro. Där gjorde de några föreställningar. Jimmy tillhör veteranerna i Teater Hallsberg. Detta blir hans tredje sommar han tillbringar med att spela teater med oss. Har tidigare varit med i både Em@jl & kärlek och Hönor & Svärmeri.

Hans favoritcitat är: Livets dagar är som Bertie Botts bönor i alla smaker. Dagen kan vara god, men det finns alltid plats för motsatsen.

Jimmy om Hasse Molinder – En otursam person, som ödet inte verkar gilla.

Rod Cansby

Rod Cansby

Regissör och producent

En pudel i verkstan

 

Vi gillade förra årets farsartade lustspel "Hönor och svärmeri" av Håkan Klamas, så vi bestämde oss för att köra ett av hans spel i år med.

 

En pudel i verkstan utspelar sig på en mekaniskt verkstad. Handlingen kretsar kring en självgod chef med ekonomiska bekymmer, vilka han försöker gömma för både sin fru och hennes far - som också är företagets grundare och ägare.
Chefens högra hand, den färgblinde kontorsnissen Krister, involveras mot sin vilja och tvingas till allt mer avancerade krumsprång för att hålla skeppet på rätt köl.
I persongalleriet syns dessutom en skum entrepenör, en förförisk spanjorska, en kronofogde med en fäbless för mandelkubbar, en skendöd pensionär samt en kvinna som är både receptionist och levande uppslagsverk.
 

Det kommer bli en härlig skrattfest. Du kommer väl?

Oscar Isaksson

Oscar Isaksson

Regiassistent och sufflör

bottom of page