top of page

TIDIGARE PRODUKTIONER

stulenkärlek.png

2023 Stulen kärlek

 

Sommarens roligaste fars i Hallsberg för nionde året. Nästa år blir det tioårsjubileum. Vem kunde anat det?

För första gången testade vi att köra ett manus av Krister Classon, känd från Vallarnas friluftsteater. 

Det gick bra, och detta år var nog den bästa ensemblen hittills. Vi hade med oss en rysk import som arbetat på teatern i Moskva med flera ställen. Dessutom hade vi en islänning i huvudrollen. Många invandrare blev det.

Även i år var vi tvungna att ställa in en föreställning på grund av regn. Och en körde vi med en stand-in. Det var en av våra isländska vänner (Ragnhildur) som gjorde rollen som Adam med den äran. Ordinarie skådespelare blev sjuk, men tillfrisknade till sista föreställningen.

Teater Hallsberg Stulen Kärlek A3.jpg
DPFH.png

2022 Dömd på forehand

 

Detta var vårt åttonde år och nu kände vi oss mogna för lite lokalproducerat. Lerbäcks teater satte upp denna fars så nära i tiden som 2019. Vi var lite oroliga för att deras publik kanske inte skulle komma. Men eftersom Lerbäcks teater serverar trärättersmiddag till sina farser, och vi bara har kaffe med dopp i pausen, vågade vi.

Och det var tur att vi vågade. Det blev vår bästa säsong hittills. Fullsatta föreställningar förutom de tre första och nytt publikrekord. Trots att vi ställde in en föreställning då det ösregnade. Vi kunde boka om dessa personer till senare föreställningar utan större problem.

Dömd på forehand.png
Affischbild Landsministerns högra hand.png
svit222-transp.png
Transp.png
Fullt frisk! affischbild.png

2021 Landsministerns högra hand

 

Sjunde årets fars på hembygdsgården var en lite nervös resa. När vi började att repetera i februari, visste vi inte om vi skulle kunna ha någon publik alls. Nu hade vi tur och restriktionerna lättade lagom till att vi skulle ha premiär. Vi kunde ha tagit in många fler än vi gjorde, men vi valde att följa samma regler vi hade förra året, begränsade till 40 personer i publiken. Allt för att alla skulle känna sig säkra.
Vädret hade vi också lite tur med. Solen sken på varje föreställning, utom sista. Då kom det någon skur.

Landsaministern A3.jpg

2020 Svit 222

 

Detta sjätte år var inget sig likt. En pandemi som for över jorden och gjorde det svårt för alla kulturella arrangemang. Hålla avstånd, max 50 personer i publiken med mera.
Eftersom vår gradäng tar 80 personer bestämde vi oss för att begränsa publiken till 40 personer. Alltså varannan plats tom.

Det gick vägen och vi fick faktiskt sända iväg publik de sista föreställningarna då det var fullsatt.

Tyvärr satte regnet lite krokben för oss, och vi var tvungna att ställa in premiären. Det var rena rama vattenfallen som kom ner. Det kändes konstigt, men vad gör man?

2019 En riktig soppa

 

Femte året och ett litet jubileum,

Detta år fick vi dessutom publikrekord, över 80 procents beläggning. Det är strålande siffror. 
Än mer strålande var vädret som inte bjöd på regn någon föreställning. Det hände att det regnade innan eller efter våra föreställningar, men inte under. Vi hade tur.

2018 Fullt frisk!

 

Detta var den varmaste sommaren på många år. Det hade till följd att folk trodde att det skulle vara för varmt att sitta i solen och titta på oss.
Regn hade vi endast under sista föreställningsdagen. Vi sköt fram starttiden en halvtimme, och då upphörde regnet.

2017 En pudel i verkstan

 

Det blev totalt 12 föreställningar denna sommar. Tur med vädret hade vi, bara en föreställning som regnade bort. Annars är vädret en faktor som kan ställa till det rejält för oss som spelar utomhus. Men sommarteater ska vara utomhus, det tycker vi.

2016 Hönor & Svärmeri

 

Vi spelade nio föreställningar för cirka 400 personer. Vi hade tur med vädret och fick bara några enstaka droppar på oss.
Detta var första året vi hade vår gradäng, med plats för 50 personer.
I snitt hade vi 40 personer per föreställning, vilket får anses vara mycket bra. Vi är nöjda i alla fall.
 

2015 Em@jl & Kärlek

 

Vi spelade sex föreställningar för cirka 250 personer. Varav en av dem i hällande regn. Där hade vi mycket stöd av publiken och fick stående ovationer efteråt.
 

Svit 222 affisch A4.jpg
En riktig soppa affisch A3.jpg
Affisch-Fullt-frisk.jpg
En pudel i verkstan A3.jpg
Affisch_Hönor_och_Svärmeri_Web.jpg
Emajl-och-karlek-fb.jpg
bottom of page